Hello Ladies,

Cafeaua de astazi vine spre voi cu mirosul inceputurilor mele…Din pacate noi, toti tindem sa vedem lucrurile dintr-un singur punct de vedere-AL MEU. Toti ne facem o parere bazata pe ceea ce gandim, consideram, credem NOI personal, punem etichete si catalogam. Din punctul meu de vedere si din ceea ce am inteles pana acum in aceasta viata, absolut nimic nu este compus dintr-un singur punct de vedere. Nici o desitinatie nu are un singur drum, nici un om nu are 100% dreptate in ceea ce crede si nici o parere nu poate fi oferita cu o certitudine de 100%. Totul in lumea aceasta este relativ si schimbator… de la pareri, opinii, puncte de vedere…orice se schimba si trebuie sa fim constienti,  de ceea ce judecam si cat de flexibili alegem sa fim catre …. practic, orice…din viata noastra.

Drumul meu pana aici nu a fost usor, dar a fost frumos.

Vreau sa incep cu un statement care ma va salva( sper) in multe situatii de judecata si de imposibilitatea de a ma intelege in anumite situatii- Sunt zodia Gemeni. Zodia asta, pe cat de frumoasa, creativa si energica este, pe atat de schimbatoare, nehotarata si doritoare intotdeauna de nou. Inca de la scoala am ales sa fac prea multe si DOAR ce mi-a placut. Nu am citit autori romani pentru ca nu imi place literatura romana, am citit doar literatura straina. Ador limbile straine si ca atare am invatat engleza, franceza, spaniola, portugheza- fluent dar am urat matematica- sunt efectiv PRAF in acest domeniu. Am facut poezie si pictura, am fost la concursuri si eram pe drumul bun pana cand m-am plictisit( zodia mea si-a luat tributul). Am terminat liceul si am ajuns in fata unei alegeri- ce fac mai departe. Am vrut sa ma fac politist, am facut meditatii pentru a intra la Academia de politie, apoi am schimbat si am vrut medicina militara, am vrut sa plec din tara, ca in final sa oscilez intre medicina dentara, veterinara si moda-design vestimentar.( Daca vreti pot detalia intr-un alt articol din blog ce m-a determinat sa nu aleg ceea ce am dorit initial). Am ajuns in final sa dau la Medicina Dentara (6 ani) si la Medicina Veterinara. Am intrat la medicina veterinara si Medicina Carol Davilla Bucuresti optand in final pentru cea din urma.

In momentul cand am terminat primul semestru din aceasta  facultate m-am lovit de realitate…M-am lovit de oameni inflexibili, de oameni care nu te ajutau, de oameni care te judecau, de prea multa informatie( liceul a fost pistol cu apa), oameni care nu erau ca la mine -la tara- in Giurgiu. M-am lovit de informatii care erau intotdeauna prea multe si inutile, de un sistem ineficient, facut in totalitate sa iti inabuse orice parte creativa, orice gandire, orice gest uman si absolut orice dram de intelegere din partea cuiva. Totul se rezuma la TOCIT, TOCIT, TOCIT, neexplicat, cerut, impus, totul linie, toti la fel, prejudecati pana la jigniri, tu nu ai dreputul sa gandesti, tu ai dreptul sa citesti o carte – a profesorului si sa o stii din scoarta in scoarta, nu sa o intelegi, ci sa o stii.Partea mea creativa, flexibila si care nu putea sa accepte si sa se adapteze intr-un astfel de sistem a dat pe dinafara si efectiv simteam ca daca nu gasesc inca o varianta pentru mine, as claca si as renunta la aceasta facultate. S-a lasat cu prea multe lacrimi dar in acelasi timp cu prietenii si momente frumoase alaturi de prietena mea careia ii voi fi nasa in curand. Alaturi de ea am terminat facultatea.

Am sunat-o pe mama si am anuntat-o ca vreau sa dau la facultatea UNARTE BUCURESTI-sectia moda-design vestimentar(3 ani).Trebuia sa hranesc practic cele 2 parti din mine.Atat ideea – sa ai o meserie- cat si ideea sa fac ceva pentru sufletul meu.Cand am terminat pe branci primul an de medicina (primii 3 ani se face medicina generala, apoi se face medicina dentara), cu un profesor care ma persecuta efectiv pentru ca nu voiam sa invat de nota 10 si alti profesori care ma catalogau proasta( ad literam) (eu terminasem filologie-limbi straine-literatura intensiv si nu stiam foarte bine multe materii de real-chimie, fizica,etc), am decis sa ca voi da exemenul de adimitere la UNARTE.

Examenul era compus din 3 parti- 1.mapa cu desene- diverse colectii, naturi statice, obiecte vestimentare 2.un exemen de 6 ore in care ti se dadea o tema si tu trebuia sa desenezi 6 corpuri(crochiuri) si o colectie de haine-practic 6 produse. 3. un interviu cu cativa profesori in care iti puneau intrebari de cultura generala si practic era iti decideau soarta. Toate au fost perfecte doar ca si aici m-am lovit inca de la inceput de -oameni-…La interviu, una dintre profesoare a spus-merita sa intre dar daca nu se tine de facultate, va ocupa locul unui elev care s-ar tine- stiind ca mai urmez o facultate… E uite ca a primit si raspunsul in final. Norocul meu a fost ca mai erau si profesori tineri in acea comisie care au -tinut cu mine practic-. Se facea o medie intre cele 3 note si pe baza acesteia se intra. Am intrat a doua pe lista, la buget.

Eu mi-am terminat cafeaua…partea despre cum a fost in facultate o discutam maine.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

No products in the cart. No products in the cart.





Call Now Button